Verdien av gode råd er over 250 milliarder!

woman doing a presentation
Photo by The Coach Space on Pexels.com

Vestby Næringsforum roser Abelia som denne uken setter fokus på Rådgivernæringen, gjennom kampanjen «Verdien av gode råd». Dette er en rapport levert av Menon Economics, som løfter frem verdien og rollen næringen har for norsk næringsliv.

Hvert år sysselsetter rådgivernæringen 130 000 mennesker og omsetter for over kr 250 milliarder. Næringen bidrar til kunnskapsspredning og verdiøkning for både privat og offentlig sektor.

Viken har nest størst representasjon av rådgivertjenester sammenliknet med andre fylker, og dette kan ha en sammenheng med at Viken har de siste årene opplevd en utvikling innen norsk næringsliv og industri.

Vestby Kommune er en av Norges kommuner som er i størst utvikling. I følge rapporten er det bygg og anleggsbransjen som benytter seg mest av rådgivende tjenester.

Sammenliknet med andre næringer, har rådgivernæringen hatt en 5% økning de siste 5 årene. Rapporten viser en økning i rådgivertjenester innen HR og rekruttering, som kan ha en sammenheng med effekten av pandemien.

Vi er svært glade for at Abelia fremhever verdien av gode råd, og hvilken rolle rådgivernæringen har for norsk næringsliv. Rapporten er interessant lesing og gir verdifull innsikt. Flere av våre medlemmer er representert innen rådgivernæringen, og deres bidrag til kunnskapsdeling i vår region er viktig.

Annie Korsmo, Vestby Næringsforum

Last gjerne ned rapporten for en komplett analyse av rådgivernæringen.

Våre medlemmer.