Son Suvenir

I dag finnes det ingen suvenir å kjøpe som et hyggelig minne fra et besøk i Vestby Kommune. Dette vil Vestby Næringsforum gjøre noe med! Vi skal ha fokus på lokal handel og reiseliv, og som et ledd i utvikling av prosjektet vårt Opplev Vestby, ønsker vi nå å starte et prosjekt om å produsere en suvenir. I første omgang vil vi fokusere på Son, og deretter er målet å kunne produsere suvenir til Hølen, Hvisten og Vestby. Dette har vi troen på.

Det er viktig å fremheve lokal handel og produksjon, og etter å ha blitt tipset at elevene på Vestby Videregående Skole har en egen linje som produserer varer, syns vi dette var en perfekt mulighet å undersøke nærmere.

Samarbeid med Vestby VGS

Vi kontaktet rektor Britt Marie Helle vedørende et ønske om et samarbeid med skolen, og forklarte kort om prosjektet vårt. Responsen var positiv, og skolen synes dette var et kjempespennende prosjekt.

Nå er det ikke lenge til sommeren, og det hadde vært veldig gøy å få produsert en suvenir som kunne blitt solgt i Son allerede i sommer. Det var bare å slenge seg rundt. Heldigvis er hele gjengen på salg, service og reiselivslinjen VG1 kjempe fleksible, og vi ble meget imponert over hvor fort de fikk til en løsning.

Det er viktig for oss å involvere elever, beboere og næringslivet i denne prosessen. Vi vil gjerne tilby en lokal suvenir produsert lokalt av elevene, men hva skulle de produsere? Vi lanserte dermed en spørreundersøkelse via Son i Sentrum siden på Facebook. Resultatet ble overveldende, og vi fikk mange gode forslag. I denne omgangen “vant” forslaget om en kopp, etterfulgt av forslaget om et handlenett. Vi besluttet dermed i denne prosessen å produsere en kopp. Hensikten er å produsere et minne som har nytteverdi, og som står i stil med vårt fokus på bærekraft.

Annie K Korsmo fra Vestby Næringsforum presenterer prosjektet for elevene.

Hva skal illustrasjonen være?

Nå trenger vi en illustrasjon. Vi syns elevene på VG1 skulle få mulighet til å komme med forslag på illustrasjon, og lanserte en konkurranse for elevene onsdag 12 mai. Elevene fikk 3 timer på å lage en illustrasjon til en Son Suvenir. Elvene var kjempeflinke, og vi ble svært imponert over alle kreative forslag som ble presentert. Vinner illustrasjonen er automatisk med videre i hovedkonkurransen.

Vi ønsker å tilby et hyggelig minne fra et besøk i Son. Dette ønsker vi å få til via lokal produksjon og lokale illustrasjoner.

Vinnermotivet fra elevene ved Vestby VGS “Captain Soon”

Konkurranse om å tegne en illustrasjon

Vi er nå på jakt etter en illustrasjon som skal trykkes på Son Suveniren, og som skal representere Son som et hyggelig minne.

Konkurransen er åpen for alle, og det er fritt valg av farge, motiv eller illustrasjon. Deretter trykkes vinner illustrasjonen på en kopp.

Konkurranseregler:

-Illustrasjon kan lages digitalt eller for hånd
– Illustrasjonen må kunne relateres til Son
-Dersom den tegnes for hånd må den scannes og sendes digitalt ved innlevering.
– Frist SØNDAG 23 MAI kl 1700
– Ditt bidrag sendes til korsmo@vestbynf.no

Vinnerbidraget velges av en jury bestående av:
Tom Anders Ludvigsen, Ordfører Vestby Kommune
Ellen Marie Skaflestad, Leder Vestby Kunstforening
Annie K Korsmo, Leder Vestby Næringsforum
Kristin Marie Morthen Sandvik, Lærer Vestby Videregående Skole

Vinneren kåres 25 mai, får sitt bilde trykket på Som Suvenir 2021.

Takk til alle som bidrar med å få til Son suveniren 2021.

Bli medlem
Lokal handel

%d bloggere liker dette: