“Vi har omorganisert oss en rekke ganger, men heldigvis ikke endret oss!”

På tide med en forandring?
Starte med å bytte passord?
For kanskje er passordet ditt bestående av barnas navn, etterfulgt av tallene
“1-2-3”?

Refleksjoner og grep omkring sikkerhet, på arbeidssted som privat, var temaet på gårsdagens gjennomførte frokostmøte hos Abacus It.
Fagdirektøren for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, Roar Thon, gav oss et solid og oppklarende bilde av dagens sikkerhetssituasjon, hvilke grep man bør ta og ikke minst utviklingen i sikkerhetsbildet fremover.

Mange bedrifter som privatpersoner tenker de er for små til å oppleve dette, mens sannheten er at bedrifter med 1-15 ansatte er de som utsettes mest for hackerangrep. Og apropos sistnevnte så har du sikkert sett dette blitt utført også mer privat, nemlig på facebook, og kanskje har du opplevd dette selv.
Da ser man delte poster som sier som dette “jeg har blitt hacket, ikke svar på venneinvitasjon fra meg”…Men hacket har du ikke blitt.
Derimot er passordet ditt i andres hender og på avveie, og du bør endre det adskillig flere steder enn kun på sosiale medier.

Mange hadde tatt turen til Frokostmøte hos Abacus, og engasjementet var særs godt med oppfølgende spørsmål i etterkant fra salen. Dette er noe vi alle relaterer oss til, men det er uansett ekstra hyggelig å se at så mange tok turen!

Vi takker Fagdirektøren, samt Abacus (vinner av Årets bedrift 2022) og de fremmøtte for en ekstra god start på dagen!

%d bloggere liker dette: