Hollenderseilasen er viktig for næringslivet i Son!

Vestby Næringsforum er bekymret over situasjonen som nå har oppstått rundt Hollenderseilasens fremtid. Nå må Vestby kommune og Soon Seilforening komme til enighet om gjennomføring av arrangementet, slik at vi ikke mister et av de viktigste arrangementene i vår region.

I over 50 år har Hollenderseilasen etablert seg som et signaturarrangement for Son, og bidratt positivt til å løfte Vestby Kommune som en attraktiv vertskaps- og arrangementsdestinasjon.

Det kom overraskende på Vestby Næringsforum at Hollenderseilasen er i ferd med å glippe. For næringslivet i Son gir sommersesongen en vesentlig inntjening for å hjulene til å gå rundt som helårsbedrift. Seilasen er et av arrangementene som gir god forutsigbarhet for inntjening, og er dermed svært viktig for lokale aktører.

I 2017 utarbeidet reiselivsaktører i Vestby Kommune sammen med kommunen en reiselivsplan. Reiselivsplanen skal bistå Vestby Kommune med å utvikle seg som en attraktiv reiselivsdestinasjon. Hollenderseilasen er en bidragsyter for å nå våre mål.

Når en destinasjon er vertskap for et arrangement, skaper det verdiskapning og positive ringvirkninger for lokal handel og reiseliv. Arrangementet tiltrekker seg tusenvis av besøkende, som igjen bidrar til økt handel. Vi skal nå reise oss fra en pandemi, og da er det viktig vi beholder Hollenderseilasen.

Hollenderseilasen bidrar til et bærekraftig fotavtrykk, og kan måles i sosiale og økonomiske ringvirkninger for Son.

Vestby Næringsforum har delt våre synspunkter i Vestby Avis, og håper nå Vestby Kommune og Soon Seilforening finner en løsning som gir en bærekraftig forutsigbarhet for fremtidens Hollenderseilas i Son. Vestby Næringsforum støtter dette arbeidet.

Våre fokusområder