Parkeringssituasjonen i Son sentrum bekymrer næringslivet

Næringslivet i Son sentrum er bekymret over manglende parkeringsplasser for næringslivet. Dette gjelder spesielt i møte med kommende høysesong og Vestby Næringsforum ber Vestby Kommune komme på banen.

Trangt om plassen

Vestby Næringsforum har mottatt bekymringsmelding fra lokalt næringsliv tilhørende området rundt Havnegata i Son sentrum. Næringslivet opplever manglende parkeringsplasser i sentrum, og er bekymret over hvilken konsekvens dette kan ha dersom kundene ikke kommer til.

Det er flere tilflyttere til Son, og i fjor var det ingen tvil flere besøkende til Son under årets Norgesferie. Dette skaper ekstra pågang på de få parkeringsplassene som finnes i sentrum.

4 timers parkering

Vestby Kommune har regulert Havnegata til en 4 timers parkering, men dette er ikke iverksatt i praksis. Næringslivet opplever dermed få tilgjengelige parkeringsplasser til besøkende og kunder. Det er til og med blitt registrert biler som står parkert igjennom hele sesongen langs kaien ved Kiwi i Son. Parkeringsplassen er ikke langtidsparkering, men mange benytter seg av denne plassen, spesielt i høysesongen.

Oppfordring til beboere og besøkende i Son Sentrum

Bruk langtidsparkeringen ved Ørajordet, og bruk beboerparkeringen på taket ved Kiwi i Son Sentrum. Dette hjelper mye! Vestby Næringsforum har tidligere i år kontaktet Vestby Kommune for en redegjørelse av parkeringsvedtaket i Havnegata, i påvente av svar. Vi håper Vestby Kommune kan gi tilbakemelding slik at vi kan forbedre parkeringssituasjonen ved Son Sentrum.

Det er viktig informasjon om tilgengelige parkeringsplasser skiltes godt fra veien og innkjørsel til Son sentrum. Da vil flere kunne benytte seg av tilbudet som finnes, men som gjerne ikke er klart over dette.

Hva med å starte en sykkel-til-jobb aksjon for beboere i Son som også jobber i Son?

Det er bekymringsfullt! Vi håper Vestby Kommune svarer vår bekymringsmelding og at vi sammen kan tilrettelegge for bedre vilkår for næringsdrivende i Son Sentrum, og bedre fremkommelighet og sikkerheten for alle som ferdes der.

Annie K Korsmo

Bli medlem
Kontakt oss
Vestby Kommune

%d bloggere liker dette: