Flere bedrifter i Viken søker kompensasjonsordning

Photo by Pixabay on Pexels.com

Covid-19 smittevernstiltakene har for mange næringsvirksomheter i Norge forårsaket store konsekvenser for både drift og lønnsomhet det siste året. Dessverre har dette også skapt store utfordringer for mange virksomheter i Vestby Kommune. Regjerningen åpnet i januar mulighet for virksomheter å søke kompensasjon for tapte inntekter forårsaket av smittevernstiltakene som ble iverksatt for å bekjempe pandemien. For mange virksomheter betydde dette en nedstengning, uten mulighet for å oppnå inntekter til å kunne dekke faste kostnader. Selv om flere bedrifter startet en omstilling av egen virksomhet i forsøk på å overkomme tapte inntekter, gav det ikke alltid tilstrekkelig omsetning for å kunne dekke sine faste utgifter.

Vestby Næringsforum spurte våre medlemmer tidligere i år om de hadde benyttet seg av eller hadde tenkt å benytte seg av gjeldende kompensasjonsordning. Av de som gav en tilbakemelding opplevde vi det var omtrent 50/50 hvorav bedrifter hadde ikke søkt kompensasjon og de som hadde søkt. Ved å se på statistikken levert fra Brønnøysundregisteret, har 1033 bedrifter i Viken søkt kompensasjon, og dette tilsier en total utbetaling på kr 156 millioner. På landsbasis ligger vi på andreplass av antall bedrifter pr fylke som har søkt kompensasjon.

Vi er glade for at virksomheter i Viken benytter seg av gjeldende kompensasjonsordning, og vi oppfordrer bedrifter til å søke. Vi har forståelse for at det er en krevende søknadsprosess, og anbefaler våre medlemmer å engasjere en revisor eller autorisert regnskapsfører som vil kunne bistå i prosessen.

Annie K Korsmo, Daglig Leder Vestby Næringsforum

Legg igjen en kommentar