Vi står sammen om å utvikle næringslivet i Vestby Kommune!

Som næringsforening med formål om å utvikle lokalt næringsliv, er vi avhengige av et godt samarbeid med våre lokal politikere. Denne uken gjennomførte vi årets første av to møter med gruppelederne i Vestby poltikken. Sammen skal vi lykkes!

BV; Jan-Henrik Palnes( H), Erlend Larsen (V)
FV; Annie K Korsmo(VNF), Trond Finstad( AP), Christian Aschjem (SP), Marita Kristiansen(MDG), Kjell Meek(SV) og Halvor Sørbye (VNF)

Tidligere i vår, gjennomførte Vestby Næringsforening møte med politiske gruppeledere i Vestby Kommune. I møtene ble det avdekket et behov for tettere samarbeid mellom politiske partier og næringsforeningen i Vestby Kommune. Initiativet om å invitere til et samarbeidsmøte to ganger årlig, ble svært godt mottatt.

En slik uformell arena åpner for en god samtale mellom politikere og næringslivet om utfordringer de kan ha i kommunen og hvordan de opplever de bestemmelser og retningslinjer som vi vedtar gjennom perioden. En næringsforening som da på vegne av flere aktører kan samle tanker og ideer som en felles front, legge frem forslag til nye områder for nærig og bolig og så presentere det på denne måten, det vil gi oss en veldig god ide hvor utviklingen er ønsket.

Jan-Henrik Palnes, Vara gruppeleder, Vestby Høyre

Viktige tema på agenda

Vi startet møte med en introduksjon av Vestby Næringsforum for å gi våre lokale politikere innsikt i hva vi gjør og hvilket fokus vi har fremover. Deretter løftet vi frem saker som VNF mener er viktig for politiske beslutningstakere å bli informert om som berører lokalt næringsliv.

  • Behovet for å definere sentrum i forhold til 80/20 regelen i Vestby Kommune
  • Behovet for å arbeidet med å fjerne skillet mellom fase 1-2-3 i utbygging av Vestby Sentrum
  • Behov for opprydning/revisjon av bestemmelser i kommuneplanen
  • Oppdatere kommunens tabell over boligutbygging i Vestby Kommune.
  • Behov for bedre kollektiv tilbud fra Vestby sentrum til næringsparkene.
  • Det grønne skiftet i næringslivet, og fokus fremover.

I tillegg informerte vi om ulike høringer og næringslivssaker Vestby Næringsforum blir involvert i.

Det var et nyttig og spennende møte. For oss politikere er det viktig med tett og god dialog med næringslivet. Jevnlige møter med Vestby næringsforum er viktig for å skape økt interesse for næringslivet i Vestby, noe som igjen vil være til det beste for innbyggerne våre. Ser frem til et bra samarbeid.

Trond Finstad, Gruppeleder Vestby AP

Sammen skal vi lykkes!

Det var felles enighet om at disse møtene er viktig fremover. Det er ønskelig fra politiske partier at Vestby Næringsforum tar rollen som talerør for lokalt næringsliv, og dermed fremmer saker som er viktig i arbeidet for at Vestby Kommune skal fremstår som en av de mest attraktive kommunene for næringslivsetableringer og næringsutvikling. Det ble foreslått ulike tiltak som foreningen kan gjøre som vi nå vil ta tak i.

Vi er alle opptatt av at næringslivet i Vestby Kommune skal lykkes og utvikles. I dag prioriterte våre politikere å samles, og jeg opplever dette som et sterkt signal på viktigheten av samarbeidet fremover. Takk til for godt møte!

Annie K Korsmo, Daglig leder VNF

Gruppeledere politiske partier i Vestby Kommune
Våre fokusområder
Bli medlem

Hva betyr bærekraft for vårt lokale næringsliv?