Son i Sentrum

Fokus på lokal handel og bidra til å videreutvikle vårt lokale næringsliv- er det viktigste vi gjør fremover! Da trenger vi samarbeid og dialog. I dag samlet vi våre medlemmer til årets første «Son i Sentrum» møte. Møteplassen er viktig for utviklingen av Son- både for næringslivet og som destinasjon.

Vestby Næringsforum er i en utvikling, og vi skal fremover finne vår rolle for næringslivet i Vestby Kommune. Son sentrum er et viktig knutepunkt for næringslivet i kommunen, spesielt innen lokal handel. Destinasjonen er i utvikling, og da er det viktig foreningen har tett dialog med næringslivet for å ivareta og fremme det lokale handelsmiljøet. Det fikk vi til i dag!

De fremmøtte inkluderte et bredt utvalg næringsdrivende i Son, og medlemmer som ønsker å bidra i utviklingen av sentrum. Dette synes vi er svært positivt.

Annie K Korsmo, leder Vestby Næringsforum
Det var godt engasjement i møtet.

Møtet ble arrangert hos Sonskilen Båthavn, og det var 17 medlemmer som deltok og engasjerte seg i følgende tema:
-Hvilken rolle skal Vestby Næringsforening ha for næringslivet i Son?
-Fremtidens Son Torg
-Arrangement til Son

Utvikling er viktig

Næringen i Son støtter arrangement til sentrum, men det er viktig næringslivets interesser er ivaretatt når arrangement legges til Son sentrum i høysesongen. Vi ønsker å fremme Son hele året, og det ble mange gode innspill til arrangement som vil kunne skape liv, og bidra til økt omsetning i skulderperioder. Det ble enighet om at Vestby Næringsforum skal bistå med å tilrettelegge og fremme en kommunikasjon mellom arrangør, kommune og næringslivet, for at fremtidige arrangement i Son skal bli enda bedre. Dette støtter vi!


Hva skal skje på Son Torg?
Foto: Alexandra Sørbye

Næringslivet er avhengig av god befolkningsvekst

Tilbakemeldinger var klare. For å lykkes som næringsdrivende, trenger vi innbyggere som bruker sentrum. Vi trenger å utvikle Son, innenfor rammebetingelser(…og bevare sjarmen!) med flere boliger for å skape en god økonomisk vekst fremover. Næringsforeningen er enig i denne påstanden, og vi støtter behovet for å skape en forutsigbar fremtid der næringsutvikling og boligutvikling henger sammen. Det handler om å ha beboere som er interessert i å bruke sentrum, og ikke minst ha nok folk til å kunne opprettholde tilbudet i sentrum åpent hele året.

I starten av møte ble alle spurt om hvilke forventninger de hadde til møte. Her ønsker medlemmer en møteplass som fora for diskusjoner, tettere samhold, tettere dialog og samarbeid, og ikke minst- Son i Sentrum møtene blir viktig for å utvikle Son. Vi kom godt i gang i dag.

Neste møte arrangeres i høst, der planlegging av arrangementskalender 2022, julemarked 2021 og felles kampanjer for Son sentrum blir på agenda.

Takk til Sonskilen Båthavn for vetskapt i dag og takk til våre medlemmer som deltok i dag for å vise et samhold i videreutvikling av næringslivet i Son.

Annie K Korsmo, leder Vestby Næringsforum

Våre medlemmer
Opplev Vestby