Innspill til kommuneplanen

Vestby Næringsforum fremmer næringslivets interesser i hele kommunen. 10 september 2021 var fristen for å levere innspill til rullering av kommuneplan og arealplan for Vestby Kommune, og VNF valgte å levere to innspill vi opplever er viktig for næringslivet.

Ber om at alle arealinnspill konsekvensutredes

Vestby Næringsforum jobber for en bærekraftig utvikling av næringslivet i kommunen vår, og ser med spenning frem til en prosess med rullering av kommuneplanen.

Vi tror at det for utviklingen av kommunen vil være klokt å ta alle arealinnspill til vurdering og ikke ha en forhåndsholdning om at nye områder blant annet til bolig ikke skal vurderes i konsekvensutredning og øvrig planarbeid slik det er lagt opp til i forslag til planprogram som ligger på høring.

Gjennom en konsekvensutredning får man alle de viktige svarene om trafikk, skolekapasitet, miljøhensyn, påvirkning på kommunens økonomi, næringsliv etc. Man belyser konsekvensene av å avsette områder til utbygging og konsekvensene ved å ikke gjøre det.
Les mer om vårt innspill i dokumentet under.

Utvidelse av 80%

Vestby kommune har gode planer for utvikling av nye leiligheter for sentrum ved «sentrumsplanen» som ble godkjent av kommunestyret i desember 2016. Vestby Næringsforum ser allikevel utfordringen i å etablere næringsarealer i sentrum da kundegrunnlaget for dette vil ta mange år å etablere. Dette på bakgrunn av at leilighetsutviklingen i sentrum ikke vil bidra nok til dette.

Det er viktig at Vestby kommune legger til rette for muligheten for etablering av variertboligbebyggelse i kort avstand fra sentrum, i tillegg til leilighetsbygg i sentrum. På denne måten vil ikke Vestby kommune tape kampen om alle de barnefamiliene og den gruppe mennesker som ikke ønsker å bo i en leilighet, men samtidig i nærheten av sentrum. Dette vil bidra til et mer aktivt næringsliv i sentrum med mulighet for etablering.

Les mer om vårt innspill i dokumentet under: